Projektorer för hemmabio, företag och mycket mer

Projektorer erbjuder en imponerande mångsidighet och är den perfekta lösningen för en mängd olika användningsområden: Oavsett om du vill njuta av filmer och serier i biokvalitet hemma, presentera dina affärsidéer på ett imponerande sätt på en stor skärm , skapa interaktiva inlärningsupplevelser i klassrum eller njuta av oförglömliga spelkvällar.

Vi erbjuder ett brett sortiment av högkvalitativa projektorer och tack vare de olika projektorteknikerna kan du vara säker på att det finns en lämplig lösning för varje applikation. Våra experter finns vid din sida och erbjuder omfattande rådgivning om alla aspekter av projektorval och användning. Du kommer inte bara att hitta rätt projektor, utan också värdefulla tips om hur du använder enheten på bästa sätt.

Låt vår expertis vägleda dig och hitta en projektor som uppfyller dina krav - oavsett om det gäller hemmabio, kontor eller skola!

Innehåll

Följande projektortekniker finns tillgängliga: DLP, 3LCD & Co.

Projektortekniken avgör inte bara vad du ser, utan också hur du ser det: verklighetstrogna färger eller starka kontraster, en väl upplyst projektionsduk eller detaljerade bilder.

  • DLP-projektorer erbjuder högre kontrastförhållanden och mjuka rörelser, vilket resulterar i imponerande bilder med djup svärta och tydliga detaljer. Det gör dem idealiska för filmer och spel i hemmabion. Även om de ofta har ett något lägre ljusflöde ger de en intensiv visuell upplevelse i mörkare rum.

  • LCD-projektorer kännetecknas av rika och levande färger och bra ljusstyrka. Tack vare det höga ljusflödet i ANSI-lumen är LCD-projektorer idealiska för presentationer och projektioner i ljusare rum och kontor, eftersom de ger tydliga och väl synliga bilder även i svåra ljusförhållanden.

  • LCoS- och SXRD-projektorer utnyttjar modern ljusgenerering med hjälp av LED och laser. Dessa tekniker ger skarpare och mer exakta bilder och är mer energieffektiva eftersom de använder energisnåla projektorlampor med lång livslängd. LCoS- och SXRD-projektorer är lämpliga för applikationer där hög bildkvalitet och tillförlitlighet krävs .

Viktiga inköpskriterier: Upplösning, ljusstyrka och mycket mer

Företag, hemmabio eller utbildning: rätt projektor för din tillämpning

Projektorer finns för många olika användningsområden. Kraven på projektorns funktioner och egenskaper är därför höga. Se nedan vilka projektorer som är särskilt lämpliga för de olika användningsområdena.

Vårt tips: Så här hittar du enkelt rätt projektor

Du kan se vilket användningsområde en projektor är bäst lämpad för genom symbolen för respektive användningsområde och lämplighetsvärdet i procent.

Vad kostar en bra projektor?

Detta beror på hur och var du vill använda en projektor. En projektor för hemmabio måste t.ex. uppfylla andra krav än en projektor för skolbruk. De tekniska egenskaperna är avgörande. Här gäller följande: Ju bättre tekniska egenskaper en projektor har, desto dyrare är den. Till dessa egenskaper hör framför allt bildupplösning, ljusintensitet, ljusgenererande teknik (t.ex. DLP, LED), projektionsteknik och projektorns funktioner. När det gäller de tekniska egenskaperna kan projektorer grovt delas in i fyra priskategorier:


De bästa projektorerna under 500 och 1.000 euro

I vårt projektortest presenterar vi de bästa modellerna i prisklasserna under 500 och 1 000 euro. Jämför de bästa alternativen nu!

Lägg till rätt tillbehör till din projektor

Om din projektorlampa har spelat ut sin roll behöver du inte oroa dig för att hitta en ny ljuskälla. Vi har rätt ersättningslampa för långvarig användning av din projektor. Och vad vore en 3D-projektor utan 3D-glasögon? Eller en projektor utan ett fäste för optimal positionering och bildkvalitet? Vi har samlat de viktigaste projektortillbehören åt dig så att du inte behöver leta länge:

Projektor och skärmar sätts på prov: hitta den perfekta kombinationen

Checklista för projektor: Tips för att köpa en projektor

Vanliga frågor om strålkastare

Den enda skillnaden mellan en beamer och en projektor är namnet. I Tyskland och vissa andra länder används ofta termen "beamer", medan termen "projektor" är vanligare i andra delar av världen och i teknisk jargong. Båda termerna syftar på samma apparat: en apparat som projicerar bilder eller videor från en källa, t.ex. en dator, spelkonsol eller DVD-spelare, på en skärm eller vägg.

Upplösningen på en projektor är mycket viktig eftersom den avgör hur skarp och detaljerad bilden blir. En högre upplösning innebär fler pixlar, vilket resulterar i en bättre bildkvalitet. Om du ska använda projektorn för hemmabio eller spel bör du välja minst Full HD (1920x1080) eller till och med 4K (3840x2160) för att få en tydlig och detaljerad bild. En lägre upplösning kan också vara tillräcklig för presentationer på ett kontor, medan en högre upplösning rekommenderas för filmer och spel.

Till 4K-projektorer   Till Full HD-projektorer

Ja, en 4K-projektor kan också visa innehåll i Full HD (1920x1080). Projektorn anpassar Full HD-innehållet till sin 4K-upplösning, vilket innebär att bilden till och med kan se något skarpare och tydligare ut eftersom projektorn använder de extra pixlarna för att förbättra bilden. Du kan alltså njuta av innehåll med lägre upplösning med en 4K-projektor utan problem.

Ja, du kan även använda en projektor under dagtid eller i ljusa rum, så länge projektorn har en ljusstyrka på minst 3.000 lumen. Detta säkerställer att bilden förblir skarp och tydligt synlig även i omgivande ljus. I mörkare rum räcker det med en lägre ljusstyrka för att få en tydlig bild.

Till projektorer för dagsljus

Projektorns avstånd från duken beror på flera faktorer, framför allt på dukens storlek och projektorns modell. Varje projektor har ett så kallat "projektionsavstånd", som anger hur långt bort projektorn måste vara från duken för att projicera en viss bildstorlek. En tumregel är att ju större duken är, desto längre bort bör projektorn vara. Många projektorer har också en zoomfunktion som gör att du kan justera bildstorleken utan att behöva flytta projektorn.

Till projektionsytans räknare

Att ansluta en projektor är relativt enkelt. De flesta projektorer har olika anslutningsalternativ som gör att du kan ansluta olika enheter:

  • HDMI: Det här är den vanligaste anslutningen för moderna enheter som Blu-ray-spelare, spelkonsoler, bärbara datorer och streamingstick.
  • VGA: Används ofta för äldre datorer för att överföra skärmen till projektorn.
  • USB: Vissa projektorer har USB-portar som gör att du kan spela upp bilder eller videor direkt från ett USB-minne.
  • Ljudanslutningar: Här kan du ansluta externa högtalare om projektorn inte har inbyggda högtalare eller om de inte räcker till.

Du måste ansluta lämplig kabel till utmatningsenheten (t.ex. bärbar dator eller Blu-ray-spelare) och till projektorn. Välj sedan rätt ingångskälla på projektorn och bilden kommer att projiceras.

Till installationen av projektorn

3-ansprechpartner

Har du några ytterligare frågor om att köpa en projektor?

Jag ger dig gärna råd personligen via telefon eller e-post! Om du vill bli uppringd kostnadsfritt, lämna bara dina kontaktuppgifter.